Arrangementer

Alle foreningens arrangementer er gratis

Man kan kun tilmelde sig som medlem via "nemtilmeld" modtaget pr. mail.

AFLYST!! 18/3 Bestyrelsesmøde (lige før foredrag)
MØDET AFLYST PGA. CORONA VIRUS.
AFHOLDES SENERE
DATO OG TID:
Onsdag D. 18. MARTS 2020 KL. 17.00 -19.00

STED:
HF-VUC KONFERENCESAL
MILNERSVEJ 40 
3400 HILLERØD

Umiddelbart før foredraget med Mathilde Lusty Sørensen afholdes der bestyrelsesmøde. Alle vores møder er åbne, intresserede møder bare op.

AFLYST!! 18/3 Mathilde Lusty Sørensen "Mit liv med angst og autisme"
Arrangementet aflyst pga. Corona Virus.
Forsøges afholdt efter sommerferien.
Dato og tid:
Onsdag d. 18. marts 2020 kl. 19:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist:
Tirsdag d. 17. marts 2020 kl. 12:00

Sted:
HF-VUC 
Milnersvej 40 
3400 Hillerød

Man kan kun tilmelde sig som medlem via "nemtilmeld" modtaget pr. mail.

Mathilde Lusty Sørensen, foredragsholder, blogger og skribent.

Foredraget "mit liv med angst og autisme" fortæller min historie om et liv med autisme (GUA), angst, OCD, ADHD og spiseforstyrrelse, og hvordan jeg kom ud af min angst for sæbe, som jeg var plaget af i 6 år.

Foredraget er bygget sådan op, at jeg starter med at fortælle om de første år af mit liv og om, hvordan det bliver tydeligt for mine omgivelser, at jeg er anderledes og har nogle grundlæggende forudsætninger, som gør mit liv vanskeligere end livet for andre på min alder. Herefter følger en beskrivelse  af mit møde med skolen, og hvordan min autisme påvirkede mig op gennem mit skoleforløb, som bla. var præget af flere skift. Foredraget fokuserer på den angst, som fulgte med som konsekvens af flere års stressbelastning, som ødelagde mange år af mit børne- og ungdomsliv.
En særlig opmærksomhed rettes mod mit arbejde ud af angsten, hvor jeg blandt andet viser og fortæller om de angstskemaer, som fik afgørendebetydning for min rejse ud af angstens greb.
Foredraget afsluttes med et blik ud i fremtiden og en udpegning af de mål, jeg allerede nu har nået, og som liggerog venter på mig.

Det er vigtigt for mig, at folk der har været til mit foredrag går hjem med en følelse af , at de ikke er alene, hvad enten de selv står i angst og autisme eller er pårørende. Jeg vil rigtig gerne have, at folk går hjem med en følelse af håb og med lysten til at kæmpe videre videre. Jeg vil også gerne medvirke til, at der sættes fokus på, at folk med autisme sagtens kan de samme ting , som andre mennesker uden diagnoser kan - jeg syntes, at der at der er en tendens til, at folk tit tænkerog tror, at autisme betyder, at man ingenting kan. Det vil jeg gerne være med til at ændre.

AFLYST!! 25/4 Bliv klædt godt på som repræsentant for DH
ARRANGEMENT AFLYST PGA. CORONA VIRUS. BLIVER AFHOLDT I EFTERÅRET. NY DATO KOMMER SENERE.
DATO OG TID:
Lørdag D. 25. APRIL 2020 KL. 10:00 TIL 16:00

TILMELDINGSFRIST:
ONSADG D. 8. APRIL 2020 KL. 23:55

STED:
CSU EGEDAMMEN
SKOVLEDET 14
3400 HILLERØD

Det er gratis at deltage men tilmelding er nødvendigt

Man kan kun tilmelde sig som medlem via "nemtilmeld" modtaget pr. mail.

Kreds Nordsjælland under Landsforeningen Autisme har fået mulighed for at afholde dette kursus, og vi vil derfor gerne invitere vores medlemmer, som er nysgerrige på det lokalpolitiske handicaparbejde. Der er begrænset antal pladser, og de som allerede er DH-repræsentanter er sikret en plads, herefter fylder vi op med andre interesserede.

Kurset omhandler politisk interessevaretagelse og repræsentation og er målrettet de medlemmer af lokale DH-afdelinger, som repræsenterer DH i forskellige råd og samarbejdsfora. Vi håber, at endnu flere er interesserede i at vide mere om mulighederne for politisk indflydelse på handicappolitik og opfordrer derfor alle medlemmer, som måske er kommende repræsentanter for DH eller blot nysgerrige på at vide mere om dette emne, til at deltage.

Med undervisningen vil man blive klædt på til netop udvikling af lokalpolitisk dialog og varetagelse af foreningens interesser. Deltagerne vil også selv blive involveret i at prøve kræfter med politisk dialog og udvikling i et afprøvende værksted på dagen. Dansk handicappolitik er dialog- og samarbejdsbaseret.

Dagen er bygget op som en treklang:

  1. Interessevaretagelse og lokalpolitisk dialog

  2. Hvad er vigtigt i rollen som politisk repræsentant for DH?

  3. Dialogbaseret politikværksted med udgangspunkt i COKs dilemmaspil ”Klap Kæphesten”

Underviserne er forankret i praksis og kommer fra en kommunalbestyrelse og fra DH. Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) står for dagen.

Yderligere information og tilmelding (senest d. 8. april) hos: Louise Lundstrøm: Tlf. 2649 5613 / Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Majbritt Hald Horsholm: Tlf. 2484 9122 / Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Louise er medlem af bestyrelsen i Kreds Nordsjælland, DH Gribskov og Handicaprådet i Gribskov Kommune. Majbritt er medlem af DH Halsnæs.

AFLYST!! 14/5 Dorthe & Peter Stieper – "forældres parforhold"
ARRANGEMENT AFLYST PGA. CORONA VIRUS. BLIVER AFHOLDT EFTER SOMMERFERIEN. NY DATO KOMMER SENERE.
DATO OG TID:
TORSDG D. 14. MAJ 2020 KL. 19:00 TIL 21:00

TILMELDINGSFRIST:
ONSDAG D. 13. MAJ 2020 KL. 12:00

STED:
CSU EGEDAMMEN
SKOVLEDET 14
3400 HILLERØD

Man kan kun tilmelde sig som medlem via "nemtilmeld" modtaget pr. mail.

Dorthe & Peter Stieper kommer og fortæller om deres egne erfaringer, når parforholdet bliver sat på prøve. Deres parforhold kom under alvorligt pres, da deres datter blev ramt af alvorlig anoreksi, depression og angst. Datteren fik diagnoserne; Asperger's Syndrom, ADD og en langvarig belastningsreaktion. De har været gift i 27 år og tager udgangspunkt i deres egen historie, hvorfra de fortæller åbent med et glimt af humor om, hvordan de som mand og kvinde reagerede forskelligt på datterens forløb og ikke mindst om at genfinde hinanden i parforholdet efterfølgende. 

 

Foreningen har to primære steder til at afholde arrangementer

HF-VUC konferencesal, Milnersvej 40, 3400 Hillerød
Plads til 200 deltagere

Parkeringspladser HF-VUC (husk at stille P-skiven)

CSU Egedammen, Skovledet 14, 3400 Hillerød
Plads til 50 deltagere